KC_bildeWEB-59.jpg

I ulike sammenhenger har KjellmanChapin Smeder restaurert konstruksjoner og dekor av smijern. Med sin omfattende fagkunnskap og dype respekt for tidligere tiders håndverk gjenskaper og viderefører de to smedene jernets funksjoner og former i alle typer byggverk og interiører.

KjellmanChapin Smeder tar gjerne en uforpliktende kikk på mulige restaureringsprosjekter for byggherrer, entreprenører og arkitekter.

Om restaurering sier Monica og Benjamin
«Restaureringsarbeid gir oss økt innsikt i tidligere tiders stilarter og metoder. Slik kan vi bidra til å holde tradisjonelle kulturuttrykk i hevd, samtidig som vi tar med oss nyttig kompetanse og inspirasjon inn i nye produkter og oppdrag. Benjamin har i denne sammenhengen deltatt i  restaureringen av Speidernes Hus i Ålesund, der eksisterende balkongrekkverk ble restaurert og til dels gjenskapt, og nye snøfangere gitt tilsvarende former. I tillegg har vi restaurert klassiske ovnsdører. Når vi restaurerer, er det viktig å respektere materialet og den originale gjenstanden, slik at dens historie, synliggjort av slitasje og tidens tann, ikke blir borte. Restaureringsarbeid må utøves i samspill og harmoni med gjenstandenes opprinnelige uttrykk.»