OSS

KC_bilde-6.jpg
 
 

kjellman chapin smeder

KjellmanChapin Smeder eies og drives av ekteparet Monica og Benjamin Kjellman-Chapin. De to traff hverandre i Boston, og etter kort tid smittet Benjamins lidenskap for smijern over på Monica. Hver for seg og sammen har de undervist og holdt kurs i smedfaget og kunstfeltet, og har for øvrig skaffet seg bred erfaring fra yrket. I smia jobber de dedikert for å finne nye uttrykk basert på det tradisjonsrike håndverket.

 

KC_bilde-74.jpg

Monica Kjellman-Chapin

SMED

Monica er født oslojente, men dro tidlig med familien til New Mexico. Hun utdannet seg som kunsthistoriker og fikk etter hvert en doktorgrad i faget. Monica har blant annet holdt professorat i USA, og satser nå på å få ferdig sitt svennebrev som smed i 2021. Det hører med til historien at hun har skrevet en rekke artikler for fagtidsskrifter og fagbøker, og i 2013 utga hun bok om kitsch, et fenomen hun er særlig opptatt av.


KC_bildeWEB-22.jpg

Benjamin Kjellman-Chapin

SMED

Benjamin tok sitt norske svennebrev i 2019, men har fra før av lang fartstid fra verksteder, kurs og workshops, først og fremst i USA. I Norge har han vært fagansvarlig for smedlinja ved Handverksskolen på Hjerleid i Dovre kommune (2012–2017), samt fagansvarlig for smedlærlinger ved Senter for Bygdekultur, også det på Hjerleid. Benjamin har dessuten en bachelorgrad fra Atlanta College of Art i metallformgivning og skulptur. I 2015 og 2017 ble Benjamin kåret til norgesmester i smiing.